Hurriyet για ΕΜΑΚ: «Efxaristo poli file»

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Efxaristo poli file» ευχαριστεί την Ελλάδα για τη συνδρομή και τη βοήθεια προς τις περιοχές που έπληξε ο φονικός σεισμός της προπερασμένης Δευτέρας.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην επιστροφή των ομάδων της ΕΜΑΚ στην Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους. «Η ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης που ήρθε να βοηθήσει την Τουρκία μετά τον σεισμό, ολοκλήρωσε το έργο της και επέστρεψε στην Ελλάδα μια εβδομάδα αργότερα» αναφέρει, προβάλλοντας τη δήλωση του επικεφαλής της 1ης ΕΜΑΚ Δημήτρη Ρούσσου στα ΜΜΕ: «Αξιωματούχος της ελληνικής ομάδας, που έζησε πολύ συγκινητικές στιγμές, αποχαιρετώντας, είπε: ’’Ό,τι κάνουμε για τη χώρα μας, το ίδιο κάναμε και για την Τουρκία’’».

Τα Τουρκικά ΜΜΕ προβάλλουν την επιστροφή της ΕΜΑΚ

Η Ηurriyet σημειώνει το περιστατικό, δημοσιεύοντας σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο, όταν άνδρες της ΕΜΑΚ ξέσπασαν σε επιφωνήματα χαράς και εναγκαλισμούς, μετά τη διάσωση 6χρονου κοριτσιού από τα συντρίμμια στην Αντιόχεια, την επομένη του σεισμού.

Η επιστροφή της ΕΜΑΚ στην Ελλάδα προβάλλεται επίσης στο σύνολο σχεδόν των τουρκικών ΜΜΕ. «Σαν ήρωες υποδέχτηκαν στην Αθήνα, την ελληνική ομάδα διάσωσης (ΕΜΑΚ), που διέμειναν στην Τουρκία για μια εβδομάδα και έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Το πρωτοσέλιδο της Ηurriyet

Πηγή: In.gr

 

Read more ...

Εύα Καϊλή: Η αλλαγή δικηγόρου και το παρασκήνιο

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση που πήρε η Εύα Καϊλή να αλλάξει τον δικηγόρο που θα την εκπροσωπεί και στη θέση του Αντρέ Ριζόπουλου να προσλάβει τον επονομαζόμενο και «δικηγόρο του διαβόλου», Σβεν Μαρί.

Ο Σβεν Μαρί, διάσημος δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, δήλωσε στο POLITICO τη Δευτέρα ότι θα αναλάβει τη σκυτάλη από τον Αντρέ Ριζόπουλο, ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την Καϊλή.

Ο Αντρέ Ριζόπουλος επιβεβαίωσε στο POLITICO ότι δεν είναι πλέον υπεύθυνος για την υπόθεση, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό.

Ποιος είναι ο λόγος

Ο λόγος πίσω από την απόφαση της Εύας Καϊλή φαίνεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, επιμένει στην αρχική της στάση, ότι είναι αθώα και δεν είχε καμία εμπλοκή στο Qatargate.

Μάλιστα η απόφαση της Εύας Καϊλή να αναθέσει την υπεράσπισή της στον πρώην δικηγόρο του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του βασικού προσώπου στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 στο θέατρο Μπατακλάν, έχει έντονο παρασκήνιο.

Συγκεκριμένα μετά την απόφαση του φερόμενου ως εγκέφαλου του σκανδάλου διαφθοράς Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι να αρχίσει να συνεργάζεται με τις Αρχές και να δίνει ονόματα ο Αντρέ Ριζόπουλος φαίνεται πως πρότεινε στην Εύα Καϊλή να κάνει το ίδιο, δηλαδή να αποδεχτεί την ενοχή της και να διαπραγματευτεί με τις Αρχές.

Αυτό έφερε τη ρήξη στις σχέσεις της Ελληνίδας ευρωβουλευτή με τον επιφανή δικηγόρο του Βελγίου και οδήγησε την Εύα Καϊλή στην απόφαση να αλλάξει συνήγορο υπεράσπισης.

Read more ...

Νέες αποκαλύψεις για την Πισπιρίγκου: «Με πίεζε να αλλάξω την διάγνωσή μου για την Μαλένα»

Νέες αποκαλύψεις σε ότι αφορά στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, έρχονται στο φως, εν’ όψει της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη με την μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου να κάθεται στο εδώλιο.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή του STΑR «Αλήθειες με την Ζήνα», η  Ρούλα Πισπιρίγκου πίεζε τον παθολογοανατόμο Εμμανουήλ Αγαπητό, να αλλάξει την διάγνωσή του για την Μαλένα.

«Μου είπε ότι έβγαλα λάθος διάγνωση»

Σύμφωνα πάντα με την εκπομπή, ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, είπε ότι μετά από συνομιλία που είχε με τον κ. Αγαπητό, του είπε ότι «πήγε η ίδια η μητέρα και τον βρήκε στο γραφείο του, όταν πέθανε το δεύτερο παιδί και έγινε η νεκροτομή στα Γιάννενα. Είδε τα του φλεβόκομβου και του είπε ότι έβγαλε λάθος διάγνωση. Την ρώτησε ποια διάγνωση και του είπε την αγενεσία του φλεβόκομβου».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουσουλό, ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ «εξέφρασε την απορία του ποιος έβγαλε αυτή τη διάγνωση και η 34χρονη του απάντησε ‘η παθολογοανατόμος στα Γιάννενα’».

«Έμεινα στήλη άλατος»

Μάλιστα όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος ο κ. Αγαπητός «έμεινε στήλη άλατος» με τα λεγόμενά της!

Ο δημοσιογράφος προχώρησε και σε μια ακόμη αποκάλυψη σε ότι αφορά στον κ. Αγαπητό.

Όπως φέρεται να του είπε ο κ. Αγαπητός, η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα δεν συμβουλεύτηκε καθόλου τον ίδιο που είχε υπογράψει την ιστολογική εξέταση της Μαλένας, αλλά πήγε σε άλλους παθολογοανατόμους.

Read more ...

Ελλάδα: Την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γ. Κύρτσου ζήτησε ο Άρειος Πάγος

Την άρση της ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου, ζήτησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου λόγω χρεών προς το Δημόσιο, με αίτημα που απηύθυνε προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το αίτημα με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2023 απευθύνεται στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, η άρση της ασυλίας ζητείται προκειμένου να ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον ευρωβουλευτή. Η υπόθεση αφορά χρέη ύψους 459.918,18 ευρώ προς το Δημόσιο, τα οποία προέρχονται από την εφημερίδα Free Sunday, την οποία ίδρυσε και διηύθυνε ο ευρωβουλευτής.

Τι αναφέρει το έγγραφο

Με το επίσημο αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, διαβιβάζεται η δικογραφία που αφορά τον ευρωβουλευτή κ. Κύρτσο προκειμένου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προβεί σε άρση της ασυλίας του, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό της Ευρωβουλής.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο αναφέρει ότι ζητείται «η άρση της ασυλίας του Ελληνα βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Κύρτσου Γεωργίου του Χρήστου, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο συνολικού ύψους 459.918,18 ευρώ κατά παράβαση του άρθρου 25 παρ. 1 εδάφιο β’ του νόμου 1882/90, πράξη που φέρεται τελεσθείσα στην Αθήνα, στις 15/4/2018, υπό την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου, προέδρου και νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας με την επωνυμία “Free Sunday Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία” και παρακαλούμε για τη λήψη σχετικής απόφασης περί άρσης ή μη της ασυλίας του ανωτέρω ευρωβουλευτή».

Read more ...

Με όπλα επιχείρησαν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα 3 Τουρκοκύπριοι

Τρεις Τουρκοκύπριοι συνελήφθησαν στην Ελλάδα όταν επιχείρησαν να περάσουν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα με όπλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες είχαν κρύψει σε ειδική κρύπτη στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, 45 πιστόλια (20 μάρκας Blow και 25 μάρκας Walther διαμετρήματος 7,65) και δυο στιλέτα.

Ειδικότερα, περίπου στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής (12/2), το όχημα στο οποίο επέβαιναν δυο άντρες υπήκοοι Κύπρου -με καταγωγή από τα κατεχόμενα εδάφη της κυπριακής δημοκρατίας- και μία γυναίκα υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου -τουρκοκυπριακής καταγωγής-, επιχείρησαν να περάσουν μέσω του τμήματος διαβατηριακού ελέγχου Κήπων.

Στη ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, μαζί με τα όπλα βρέθηκαν και 18 πακέτα τσιγάρα χωρίς την ειδική ταινία δασμών, 27 νομίσματα και 10 τμήματα νομισμάτων που ερευνάται εάν εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων.  Παράλληλα κατασχέθηκαν 9 κινητά τηλέφωνα και 12 κάρτες sim, 1 μεταλλικός τρίφτης κάνναβης καθώς και 700 ευρώ.

Read more ...

Member-Banner2